Жълт код за високи температури е обявен за 17 области

...
 Жълт код за високи температури е обявен за 17 области
Коментари Харесай

Горещо време и днес, жълт код за Западна и Централна България

 Жълт код за високи температури е разгласен за 17 области в страната и столицата за вторник, 11 юли, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София област и София град. В тези региони времето ще е горещо с оптимални температури сред 34 и 37 градуса.

Полезни препоръки в горещото време

Във вторник още веднъж ни чака слънчево и горещо време. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури ще са сред 33 и 38 градуса, по-ниски в източните региони от страната – от 25 до 31-32 градуса, в София към 34 градуса.

Времето през юли - ще има ли изненади?

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд, основно над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че дъжд е малко евентуален. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28 градуса, на 2000 метра – към 21 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури сред 25 и 28 градуса.

Температурата на морската вода е 22-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
 
ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

И в сряда ще остане горещо, оповестява NOVA. По-късно от северозапад ще стартира да прониква студен въздух, ще се заоблачи и тук-там през нощта едва ще превали и прегърми. През идващите дни захлаждането ще продължи. Ще има краткотрайни превалявания, по-интензивни и на повече места в неделя.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР